• Reception area with geometric carpeting

  • The cityscape ceiling and graphics reflect structures and buildings in the city

  • Flexible spaces allow informal meetings

  • The building includes a new open plan workspace

  • The boardroom full of rich patterns and JLL colours

  • The new central staff café

JLL

Jones Lang LaSalle is a financial services firm that specialises in commercial real estate services and investment management. When redevelopment of their building required them to move, the opportunity to re-engineer their way of working and refresh their image arrived – along with a very challenging 5 month timeline.

The new location required the full strip out and refurbishment of an occupied existing building including a new open plan workspace, a new central staff café, decorations, finishes and furniture throughout including bespoke joinery, trading area desks, workstations and increased use of technology to allow more flexible working.

JLL’s challenge to the design team was to take the existing first floor and reconfigure it to provide both open plan office space and to provide staff and clients with spaces to meet both informally and formally – and to let the JLL brand shine through. The team responded to the client’s brief with a contemporary and vibrant design concept to effectively communicate the brand and the business, boost productivity and inspire staff and visitors alike.


The design includes features such as a bespoke 3D cityscape ceiling incorporating lighting along the main walkway, wrapped feature joinery seating, state of the art collaborative working areas; all complete with flexible spaces as well as a business lounge canteen to allow informal meetings. Light and space were maximised as were the incredible views over the Iveagh gardens.

Through materials, finishes and graphics, we were keen to portray the nature of what JLL do. The result is a highly branded environment, with the JLL red prominent throughout the space. The carpet design is made up of non-standard geometric shapes, mostly neutral grey tones with hints of the brand colour red which is based on the concept of JLL’s vacancy graphs. The interior design - particularly the cityscape ceiling - reflects structures and buildings in the city creating an interactive interior full of rich patterns and colours. This environment creates a space that speaks to a younger generation through bold graphics and fun, personable on-trend features. The utilization of multi-function space and of open and collaborative furniture systems, promotes a culture driven by collaboration, energy, and ideas.


Client
Jones Lang Lasalle

Status
Complete

Year
2015

Size
1,210m2

Location
Hatch Street Upper, Dublin 2