• Branded colours in the open plan office

  • Materials and furniture linked the design

  • A sharp contemporary setting

Scor

The recently completed 8,740ft2 fit out for SCOR on the 4th Floor of Whitaker Court was a prestigious design-lead project. It consists of a large open plan office space for 42 staff, interconnecting meeting rooms with the latest conferencing facilities, a full telepresence room, staff facilities including breakout areas, a canteen and new showers.

SCOR relocated their staff from 2 different buildings where they were used to a more cellular arrangement.

The controlled use of the SCOR brand colours, materials and furniture linked the design together creating a sharp contemporary setting.


The brief was to amalgamate staff from two separate locations in Dublin, who were used to a cellular environment, into one large open plan office space.

The ‘L’ shape plan was divided up into two areas, Open Plan Office to one side and Meeting and Social Area to the other. A series of sharp angled partitions helped to create a visual openness and a sense of perspective to the plan. Pocket glazed sliding doors kept the perspective lines clear of interruption.

The primary SCOR brand colours played an important part in the design and directed the selection of materials and finishes, with additional splashes of colour to give an extra punch. Our clients understanding of design enabled us to bring a mature and stylish project to life.


Client
SCOR International Reinsurance Ireland Ltd

Status
Complete

Year
2014

Size
850m2

Location
Sir John Rogerson’s Quay, Dublin 2