• The dramatic double height entrance

  • A visually stimulating pedestrian route

  • Vibrant pedestrian route lighting

  • Generous and sophisticated shopping spaces

  • A generous light filled circulation route

  • The atrium adds to a dramatic retail experience

  • Natural light is plentiful in the retail environment

  • A generous and sophisticated shopping environment

Whitewater Shopping Centre

The development of this strategic and prime town centre site, which was characterised by an array of semi-derelict industrial buildings, has done much to regenerate the area and has brought a new vitality and vibrancy to the existing town centre.

The overall design objective was to create a generous and sophisticated shopping environment behind a lively façade of residential and commercial units fully integrated with the existing urban network of streets.

The architectural rhythm and scale is contemporary and forward looking, appropriate to the status of the centre as a major public building. The dramatic double height entrance signals the shopping malls beyond. The architecture of the double level malls continues seamlessly from the outside creating a retailing environment which is dramatic yet legible, visually stimulating and characterised by the quality of natural light within.


Client
Whitewater Shopping Centre

Status
Complete

Year
2006

Size
92,903m2

Location
Newbridge, Co. Kildare